TEKAŠKA REKREACIJA

Se želiš pridružiti? Pokliči na 041 342 663 (Marko) ali piši na info@ak-kranj.si


SKUPINSKA VADBA

V Atletskem klub Kranj smo pričeli z organizirano skupinsko vadbo teka za vse generacije, tako za mlade kot tudi za starejše ambiciozne in malo man ambiciozne tekače, ki hrepenijo po novem znanju in novih nasvetih. Našo vadbo sestavlja več sklopov treninga, tako da pričnemo z ogrevanjem, nadaljujemo z gibalnimi vajami in raztezanjem “streching”. Predvsem zelo pomemben sklop pa je učenje pravilne tehnike teka, ki pa jo tekači pridobivajo na podlagi izvajanja atletske abecede oz. šole teka. Naš pristop k vadbi temelji predvsem na pravilnem teku. Tekačem predstavimo določene vaje in tehnike, kako v najkrajšem času izboljšajo svoj korak in tako pripomorejo k hitrosti in racionalnosti teka.

Pomembna predpostavka pa je, da se ljudi privabi na atletski štadion, kjer se praviloma začnejo koraki vsakega tekača na dolge proge, ker ceste, gozdne poti, makedamske poti, predstavljajo veliko skritih nevarnosti za poškodbe in različne tekaške deformacije. Atletski štadion predstavlja pomemben prostor, kateri je namenjen izključno tekačem “atletom”, ki želijo izboljšati motoriko in osvojiti pravilno tehniko teka, saj je podlaga relativno mehka in brez kakšnihkoli skritih nevarnosti (npr. luknje, kamni, veje, korenine,…) Tekači, ki trenirajo na atletskih površinah, se med tekači “samouki” razlikujejo predvsem v tem, da na tekmovanjih tekači z atletskim znanjem, lahko tečejo z manj napora, saj razvijejo večjo maximalno hitrost, posledično jim je počasen tek lažji in bolj ekonomičen.

Termini: torek in četrtek od 18 do 19.30 ure na atletskem stadionu

Cena: 15 EUR/MES + letna članarina v višini 20 EUR

 

INDIVIDUALNA VADBA

Individualna vadba je namenjena vsem, ki si želite doseči kakšne višje cilje in se pripravljate na kakšen tekaški izziv, ki zahteva boljšo pripravljenost. Tako je v našem programu možna individualna vadba, ki zajema sestavo tedenskega plana treninga, individualni trening z osebnim trenerjem in posvetovanje na področju prehrane. Skratka tekač dobi vse informacije, ki so povezane za doseganje uspehov na enem mestu. Individualni trening zajema vse sklope atletske vadbe, od tehnike teka, poskokov, krožne vadbe, dvigovanja uteži in tekaških treningov.

Tek trojk
Valencijski maraton 2016
Za zabavo…
zaradi dobre družbe…
za osebne zmage…
za skupne zmage…
zaradi zdravja…
ker boljšega hobija enostavno ni!
Print Friendly, PDF & Email